czwartek, 17 marca 2011

Kurczak w szpinaku

5 piersi z kurczaka
450 g mrożonego szpinaku
200 g sera feta
2 ząbki czosnku
1 cebula
masło
sól
pieprz
majeranek

Piersi z kurczaka oczyścić, osuszyć. Naciąć aby powstała kieszonka. Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Dodać rozmrożony szpinak i smażyć aż do odparowania. Doprawić solą i pieprzem.Odstawić do ostygnięcia i dodać pokruszony ser feta. Mięso oprószyć solą ,pieprzem i majerankiem. 1/3 farszu odłożyć, resztę napełnij nacięte kieszonki piersi kurczaka. Zepnij wykałaczkami. Porcje ułoż w naczyniu żaroodpornym, skrop tłuszaczem. Wstaw do nagrzanego piekarnika piecz w temp. 200 stopni przez ok 20 min. Pod koniec pieczenia obłóż resztą szpinaku i zapiekaj przez ok 3-4 minuty. 

1 komentarz:

  1. Dziękuje za przepis i przekierowanie mnie z FB.
    Będę zaglądać częściej, bo wszystko wygląda smakowicie :-)
    Pozdr.

    OdpowiedzUsuń