sobota, 18 kwietnia 2015

Makaron z pieczonymi warzywami


Składniki 3 porcje:
  • 250 g makaronu papardelle
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 mała cukinia
  • 1 mały bakłażan
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 duża czerwona cebula
  • tymianek
  • zioła prowansalskie
  • sól
Makaron ugotować al deante. Cukinię, bakłażan, paprykę pokroić w większą kostkę. Cebulę posiekać w piórka, czosnek w plasterki. Wszystkie warzywa wymieszać, dodać oliwę, tymianek, zioła prowansalskie i sól. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 200 stopni przez ok. 15 min.
Pod koniec pieczenia, ugotowany makaron przełożyć na patelnię dodać upieczone warzywa, całość wymieszać. Doprawić jeszcze ew. solą i pieprzem.