Składniki:
- 200 g makaronu świderki
- 1 pierś z kurczaka
- 1 mała papryka czerwona i zielona
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
- 200 g pieczarek
- 4 łyżki ketchupu
- 150 g sera żółtego
- 1 łyżeczka curry
- sól
- pieprz
- łyżka bułki tartej
- olej
Makaron ugotować al deante. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, dodać curry, sól, pieprz i podsmażyć na oleju. Pieczarki i paprykę umyć, pokroić w paski i podsmażyć na tej samej patelni co mięso. Do makaronu dodać ketchup, podsmażone mięso, pieczarki i paprykę oraz odsączoną kukurydzę. Formę żaroodporną wysmarować olejem i obsypać bułką tartą, wyłożyć wymieszany makaron. Wierzch posypać startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika i piec w temp. 200 stopni przez ok. 20 min.
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńZapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami. Moje nowe hobby to gotowanie i pieczenie. Czyli jestem zielony w tym fachu. Zrobiłem zgodnie z podanym przepisem. Wyszło pyszne danie. Rodzina się zachwyciła zapiekanką. Wcinali jakby nigdy nic nie jedli. Zapunktowałem u żony. Dziękuję za przepis. Henryk.
OdpowiedzUsuńDzięki za przepis! Zapiekanka wyszła pyszna :)
OdpowiedzUsuń