sobota, 30 listopada 2019
Makaron z łososiem i kurkami
Składniki 2 porcje:
150 g makaronu wstążek,
szklanka kurek,
125 g wędzonego łososia,
1 czerwona cebula,
1 papryczka czerwona,
100 ml śmietany 12 %,
1 pomidor,
natka pietruszki,
sól, pieprz,
oliwa,
Makaron gotujemy al'dente. Kurki myjemy. Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę, 3 paseczki papryczki czerwonej oraz kurki, całość smażymy kilka minut. Dodajemy rozdrobnionego wędzonego łososia oraz pokrojonego pomidora. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy śmietaną, pozostawiamy na ogniu kilka minut aż śmietana się zredukuje i powstanie gęsty sos. W między czasie siekamy pietruszkę. Na patelnię dorzucamy ugotowany makaron, całość dokładnie mieszamy. Makaron podajemy w głębokim talerzu posypane pietruszką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz