czwartek, 17 lutego 2011

Strudel z mięsem

600g mięsa mielonego
2 opak. ciasta francuskiego
1 cebula
2 ząbki czosnku
3 łyżki oleju 
1 jajko
1 białko
papryka ostra
sól
pieprz 


Cebulę obrać, podsmażyć na oleju na złoty kolor..Dodać mięso mielone.Smażyć przez ok 10 min.Dodać paprykę ostrą, sól, pieprz.Odstawić do ostygnięcia.Następnie dodaj 1 jajko do zimnego mięsa.
Ciasto francuskie rozwiń, równomiernie rozłóż na nim wystudzone mięso, zwiń.
Strudle wyłóż na blaszkę wyłożoną pergaminem. Posmaruj roztrzepanym białkiem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni.Piecz ok. 30 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz