4 jaja
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubić.Dodać cukier oraz żółtka.Wszystko zmiksować.Następnie dodać przesiane mąki, oraz proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać łyżką.Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15-20 min.w temp. 180 stopni.
1/2 l mleka
5 łyżek kaszy mannej
1 szklanka cukru pudru
250 g margaryny
1 opak. cukru wanioliowego
puszka brzoskwiń
3 galaretki brzoskwiniowe
Mleko zagotuj dodaj kaszę manną, mieszaj aż kaszka zgęstnieje, odstawić do ostygnięcia.
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawać kaszkę i nadal miksować. Tak przygotowaną masę wyłożyć na biszkopt. Brzoskwinie osączyć, pokroić na plasterki i ułożyć na masę. Galaretki rozpuścić, gęstniejącą wylać na brzoskwinie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz