pęczek rzodkiewki
kilka pomidorów suszonych z zalewy
1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
szczypta soli
szczypta pieprzu
340 g mąki
2 jajka
1 szklanka mleka
125 g margaryny
2 płaskie łyżeczki proszkudo pieczenia
Rzodkiewkę oczyścić, zetrzeć na tarce jarzynowej. Pomidory osączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Mąkę, natkę pietruszki, proszek do pieczenia oraz przyprawy razem wymieszać. W drugiej misce połączyć mleko, jajka oraz rozpuszczoną i ostuszoną margarynę. Składniki suche i mokre razem połączyć mieszając łyżką, następnie dodać rzodkiewką oraz pomidory, wymieszać. Papilotki napełniać do 3/4 wysokości. Wierzch posypać startym żółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180 stopni przez ok 25 min. Ostudzić. Podawać z dowolnym serkiem twarogowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz