czwartek, 10 marca 2011

Croissant z serem i szynką

 


1 opak. ciasta francuskiego
10 plasterków sera       
10 plasterków szynki
mleko

Z ciasta francuskiego wykrawamy trójkąty. Układamy plasterek sera i szynki. Zwijamy w rogalika. Smarujemy wierzch mlekiem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp 200 stopni przez ok 25-30 min. Podajemy z ketchupem lub innym sosem.

1 komentarz:

  1. Dziś skorzystałam z tego przepisu, wszyscy byli pod wrażeniem i jutro powtórka z delektowania się, dziękuję za pomysł na przekąskę. Myślę, że przepis zagości u mnie w domu na stałe. Kasia z Katowic

    p.s. bardzo podobają mi się przepisy umieszczone na stronie, następnie będę próbować makaronu z tuńczykiem, a tak ogólnie to jestem pod wrażeniem jak wyglądają ciasta, jestem fanką słodyczy także też spróbuje sił w przygotowaniu ciast:) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń