niedziela, 13 marca 2011

Naleśniki z warzywami i prażonym słonecznikiem

 

 Ciasto:
1 szklanka wody gazowanej
1 szklanka mleka
2 jajka
2 szklanki mąki
szczypta soli

Fasz warzywny:
kapusta pekińska
1 pomidor
1 ogórek zielony
puszka kukurydzy
słonecznik
sól, pieprz


Wodę wymieszać z mlekiem, połączyć z jajkami dodać mąkę i sól. Ciasto powinno być półpłynne. Ciasto wylewamy na patelnię i smażymy z obu stron.
Kapustę myjemy, osuszamy, szatkujemy. Pomidor i ogórek myjemy, kroimy w kostkę. Łączmy z kapustą. Słonecznik prażymy na suchej patelni, dodajemy.Przyprawiamy solą i pieprzem. Farsz wykładamy na naleśniki i zwijamy. Podajemy z sosem czosnkowym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz