wtorek, 14 maja 2013

Fusilli w sosie szpinakowo-śmietanowym


300 g makaronu fusilli
100 g świeżego szpinaku
180 g śmietanki 30 %
3 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
sól 
pieprz

Makaron ugotować al dente. Na patelni rozgrzać olej, dodać posiekany czosnek, chwilę przesmażyć i dodać świeży, opłukany i osuszony szpinak. Smażyć aż do wyparowania wody, doprawić solą i pieprzem. Następnie do szpinaku dodać śmietankę, całość zredukować (odparować) tak aby powstał gęsty sos. Dodać ugotowany makaron i całość dokładnie wymieszać. 



2 komentarze:

  1. Pycha! Prosto i klasycznie czyli najlepiej :>
    Zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajnie,łatwo, szybko. Lubię tak :D

    OdpowiedzUsuń