czwartek, 22 listopada 2012

Tagliatelle w sosie śmietanowo-pieczarkowym



500 g pieczarek
2 serki topione śmietankowe
5 gniazdek makaronu tagliatelle
cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
sól pieprz
szczypta chili
tymianek 

Makaron ugotować al'dente. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Cebulę i czosnek posiekać i podsmażyć na oliwie. Następnie dodać pokrojone pieczarki. Całość doprawić solą, pieprzem, tymiankiem i chili, podsmażać aż do puszczenia soku z pieczarek. Następnie powstały sok jeszcze chwilę odparować, od zależności jego powstania(jeżeli jest za mało dolać wody). Dodać serki topione, całość gotować do momentu rozpuszczenia się serków. Tak przygotowany sos zredukować(czyli odparować). Dodać ugotowany makaron i całość wymieszać. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz