Składniki(ok.60 ciasteczek):
350 g margaryny
220 g cukru pudru
500 g mąki
2 jaja
4 łyżki marmolady różanej
Margarynę, jaja i cukier puder utrzeć przez kilka minut. Następnie dodać mąkę. Całość miksować przez kilka minut. Na blaszkę rozłożyć papier do pieczenia. Przy pomocy rękawa cukierniczego i końcówki gwiazdki wyciskać ciasteczka. Następnie na środek każdego ciasteczka nałożyć marmoladę(również przy pomocy rękawa cukierniczego). Tak przygotowane ciasteczka wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez ok. 20 min. w tem 190 stopni.
uwielbiam takie ciasteczka, z maszynki czy szprycy! zapisuję przepis, muszę go wypróbować! ;)
OdpowiedzUsuńśliczne, bardzo profesjonalnie Ci wyszły, bardzo lubię takie ciasteczka, ale nie wiedziałam, że tak fajnie się nazywają :)
OdpowiedzUsuńFajne , bardzo apetyczne ;)
OdpowiedzUsuńPerfekcyjne ci wyszły ;) Może i ja zrobię takie ;)
OdpowiedzUsuńCudne ciasteczka, w dodatku z marmoladą różaną! Aj i człowiek znowu głodny pójdzie spać :-(
OdpowiedzUsuńJakiej firmy używasz rękawa cukierniczego,ja miałam zwykłe jednorazowe i był problem - za gęste ciasto. Proszę o radę. Ciasteczka przepyszne. Lubiąca nowości
OdpowiedzUsuńJa posiadam również jednorazowe rękawy ale z grubszej folii. Czasami nawet je dokładnie umyję i używam kolejny raz.Ważne aby tylka w worku była dość duża, wtedy łatwiej wyciskać ciasto. A może następnym razem dodać trochę mniej mąki.
UsuńDziękuję za informację. Będzie podejście numer dwa. Zaopatrzę się w rękaw silikonowy, tylki mam duże. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńCzym mogę zastąpić marmoladę różaną?
OdpowiedzUsuń