Składniki:
- ok. 8 łodyg selera naciowego
- 4 jajek
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 puszki czerwonej fasoli
- 1/2 puszki ananasów
- 20 dag sera żółtego
- 20 dag szynki konserwowej
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Seler naciowy umyć, pokroić w cienkie plasterki. Jajka ugotować, pokroić w większą kostkę. Kukurydzę, fasolę oraz ananasy osączyć, dodać do reszty składników. Ser i szynkę pokroić w 1 cm kosteczki. Jogurt wymieszać z majonezem, dodać do sałatki, razem połączyć. Doprawić solą i pieprzem.
niestety nie smakuje mi ta sałatka, znacznie smaczniejsza jest wersja bez sera i fasoli, która już kompletnie tu nie pasuje
OdpowiedzUsuńSałatka świetna - dzieci się zajadają - ja miałam akurat fasolkę z puszki okazało się że to jakaś puszka kupiona w Lidlu przy dniu meksykańskim więc jeszcze była na ostro chili więc super kobinacja smaku ta ostra fasolka i słodki ananas
OdpowiedzUsuń