niedziela, 27 października 2013

Makaron z serem pleśniowym, kurczakiem i kiełkami


Składniki (3 porcje): 
  • 200 g makaronu pełnoziarnistego
  • 1 pierś z kurczaka
  • 50 g sera pleśniowego Blue
  • papryczka chili
  • 100 ml śmietany 18%
  • kielki słonecznika
  • sól
  • pieprz
  • szczypta tymianku
  • szczypta bazylii
  • olej
Makaro ugotować al dente. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w większą kostkę, doprawić solą, pieprzem, tymiankiem i bazylią. Podsmażyc na oleju. Papryczkę drobno posiekać, dodać do smażącego się mięsa.
Natępnie dodać ser pleśniowy oraz śmietanę, całość wymieszać i zredukować (wyparować). Dodać ugotowany makaron i całość dokładnie wymieszać. Podawać z kiełkami słonecznika.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz