piątek, 8 listopada 2013

Sałatka z selerem naciowym, serem i szynką


Składniki:
  • ok. 8 łodyg selera naciowego
  • 4 jajek
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 1/2 puszki ananasów
  • 20 dag sera żółtego
  • 20 dag szynki konserwowej
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól 
  • pieprz
Seler naciowy umyć, pokroić w cienkie plasterki. Jajka ugotować, pokroić w większą kostkę. Kukurydzę, fasolę oraz ananasy osączyć, dodać  do reszty składników. Ser i szynkę pokroić w 1 cm kosteczki. Jogurt wymieszać z majonezem, dodać do sałatki, razem połączyć. Doprawić solą i pieprzem.





2 komentarze:

  1. niestety nie smakuje mi ta sałatka, znacznie smaczniejsza jest wersja bez sera i fasoli, która już kompletnie tu nie pasuje

    OdpowiedzUsuń
  2. Sałatka świetna - dzieci się zajadają - ja miałam akurat fasolkę z puszki okazało się że to jakaś puszka kupiona w Lidlu przy dniu meksykańskim więc jeszcze była na ostro chili więc super kobinacja smaku ta ostra fasolka i słodki ananas

    OdpowiedzUsuń