Forma 12szt.
- 1/2 kostki margaryny lub masła
- 1 szklanka cukru
- szczypta soli
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki jogortu naturalnego
- 2 łodygi rabarbaru + 2 łyżki cukru
Kruszonka:
- 40 g mąki
- 40 g masła
- 3 łyżki cukru
Miękkie masło lub margarynę zmiksować z cukrem i solą. Następnie dodawać pojedyńczo jajko, cały czas miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodawać do masy na przemian z jogurtem, cały czas miksując. Rabarbar obrać, pokroić w drobną kostkę zasypać cukrem i odstawić na 10 min., nastepnie odlać powstały sok. Masę przekładać do 2/3 wysokości papilotek. Na wierzch wyłożyć rabarbar oraz posypać kruszonką.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez ok. 25-30 min.
wyglądają bardzo dobrze :D
OdpowiedzUsuńmuffinki na piknik idealne! :)
OdpowiedzUsuńWyglądają cudownie!!! Muszę spróbować
OdpowiedzUsuńZapraszam na nowo powstałego bloga! :)
www.fitnessie.blogspot.com
Zmiana adresu bloga!
OdpowiedzUsuńwww.paczekwkuchni.blogspot.com
Zapraszam!:)
to coś dla mnie
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie :) Ostatnio robiłam kokosowe muffinki z rabarbarem, zdecydowanie poleca :)
OdpowiedzUsuńRobiłam muffinki z tego przepisu,wyszły rewelacyjne,przepyszne,zniknęły ekspresem.Umieściłam informację u siebie na blogu,że przepis został zaczerpnięty z Twojego bloga.Pozdrawiam ciepło. (www.nogawkuchni.blogsot.com)
OdpowiedzUsuńMuszę wypróbować!:)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie! Dziś przepis na kurczaka w przepysznej marynacie!
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam!:)
Muffiny wyglądają jak ze sklepu! Teraz sezonowo rabarbar wkracza do deserów. Na pewno w smaku babeczki bardzo orzeźwiające.
OdpowiedzUsuń