Składniki: blaszka 20x25 cm
Biszkopt:
- 5 jaj
- 3/4 szklanki cukru
- 4 łyżki mąki pszennej
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki:
- 1,5 kg jabłek
- 1,5 opakowania galaretki cytrynowej
- 400 ml śmietanki 30 %
- 3 łyżki cukru pudru
- 2 fixy do śmietany
- garść kulek czekoladowych
Biszkopt przekroić na pół, wyłożyć jabłka z galaretką i przykryć drugą częścią biszkoptu.
Śmietane ubić z cukrem pudrem oraz fixami. Wyłożyć na biszkopt.
Wierzch posypać kulkami czekoladowymi, wiórkami czekoladowymi lub polewą.
kamila: wyglada cudownie! uwielbiam Pana bloga:) i 3mam kciuki za dalsze wpisy!:)
OdpowiedzUsuńMmm, smakowite :)
OdpowiedzUsuń