poniedziałek, 6 października 2014

Makaron z kurczakiem i brokułami


Składniki:
  • 300 g makaronu świderki
  • 3 małe piersi z kurczaka
  • brokuł świeży
  • 200 ml śmietany 18 % 
  • przyprawa do kurczaka
  • ostra papryka 
  • sól, pieprz
  • olej
Makaron ugotować al dente. Brokuły podzielić na różyczki, zblanszować czyli zanurzyć na parę minut we wrzącej wodzie. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę. Na dłużej głębokiej patelni rogrzać olej, dodać przyprawy a następnie kurczaka, smażyć przez kilka minut. Następnie dodać brokuły całość zalać śmietaną, odparować. Na koniec dodać makaron. Całość dokładnie wymieszać.
*Tak przygotowane danie można wyłożyć do naczynia żaroodpornego posypać żółtym serem i zapiec.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz