czwartek, 13 sierpnia 2015

Makaron z kurczakiem i warzywami


Składniki (4 porcje):
  • 250 g makaronu uszka
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cukinia mała
  • 100 g naturalnego serka topionego
  • 1 łyżeczka przyprawy gyros
  • sól, pieprz
  • olej

Makaron ugotować al deante. Na dużej patelni podsmażyć pokrojoną w grubą kostkę cebulę. Kurczaka umyć, pokroić w dużą kostkę, wrzucić do podsmażonej cebuli, doprawić przyprawą gyros, solą i pieprzem.
Z cukini usunąć pestki, pokroić w 1 cm plasterki. Z papryki usunąć nasienie i pokroić w kostkę.
Brukuły podzielić na różyczki i zblanszować ( zanurzyć na 1 minutę we wrzącej wodzie).

Do podsmażogo kuraczaka dodać paprykę oraz cukinię, przykryć i dusić ok. 5 min. Następnie dodać serek topiony, brokuły oraz makaron. Całość dokładnie wymieszać oraz całość chwilę przesmażyć do podgrzania makaronu.




1 komentarz:

  1. Wygląda wspaniale! Istne arcydzieło :-) Muszę spróbować jak najszybciej. Pozdrawiam i gratuluję

    OdpowiedzUsuń