piątek, 9 listopada 2018
Makaron curry z kurczakiem i pieczarkami
Składniki 2 porcje:
150 g makaronu tagliatelle lub spaghetti,
jedna pierś z kurczaka,
pół cebuli czerwonej,
pół czerwonej papryki,
10 pieczarek,
sól, pieprz,
1 łyżeczka curry,
olej,
Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy posiekaną cebulę. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy łyżeczkę curry w celu wydobycia intensywniejszego aromatu. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, paprykę w paski a pieczarki w plasterki, całość dorzucamy na patelnię i smażymy przez ok 10 minut. Do podsmażonych składników dodajemy ugotowany makaron, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie łączymy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz