sobota, 26 lutego 2011

Deser nutella z bitą śmietaną


400g jogurt naturalny
4 łyżki Nutelli
2 łyżki cukru
1 żółtko
śmietana 30%

Jogurt dokładnie zmiksować z Nutellą. Jajko sparzyć. Oddzielić i połączyć żółtko z cukrem. Dodać do jogurtu. Śmietanę ubić. Dodać 3 łyżki do masy jogurtowej. Tak przygotowaną masę przelać do szklanki. Udekorować bitą śmietaną.



2 komentarze:

  1. Dodałam do ulubionych bo wygląda wyśmienicie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię wszystko, co czekoladowe, również takie desery. Koniecznie muszę wypróbować! Jako wielbicielka czekolady lubię też przyrządzać gorącą czekoladę do picia. Fajne wskazówki jak przyrządzić ją w domu znalazłam na https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/porady/napoje-i-koktajle/goraca-czekolada-jak-ja-zrobic/ Moi bliscy mówią, że wychodzi nawet lepsza niż z kawiarni. Polecam!

    OdpowiedzUsuń