niedziela, 27 marca 2011

Roladki w serze

500 g mięsa mielonego
czerstwa bułka
1 szklanka mleka
2 jajka
1 cebula
3 ząbki czosnku marynowananego
sól pieprz
majeranek
kilka plasterków sera żółtego
oliwki zielone
papryka czerwona konserwowa


Cebulę obrać, posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Bułkę namoczyć w mleku. Połączyć z mięsem, dodać jajka, przyprawić i dokładnie wymieszać. Z przygotowanego mięsa formować podłużne, walcowate kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Upieczone kotlety układać na plasterku sera żółtego, zwinąć i spiąć wykałaczką. Udekorować plasterkami papryki, oliwkami i marynowanym czosnkiem. Można przez chwilę zapiekać w piekarniku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz