wtorek, 13 sierpnia 2013

Spaghetti Agio Olio z krewetkami, pomidorami suszonymi i papryczką


  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek 
  • 4 ząbki czosnku
  • kilka plasterków suszonych pomidorów z zalewy
  • kilka plasterków ostrej papryki Jalapeno
  • kilka listów świeżej bazylii
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • ok. 15 szt. krewetek mrożonych
  • 200 g makaronu spaghetti
  • sól, pieprz

Makaron ugotować al dente. Czosnek pokroić w plasterki. Suszone pomidory i papryczki pokroić w drobną kosteczkę. Bazylię posiekać. Pomidorki koktajlowe przekorić na pół. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić pokrojone składniki, po chwili dodać umyte, pozbawione ogonków i posypane solą i pieprzem krewetki. Całość przesmażyć ok. 3 min. Następnie dodać ugotowany makaron i całość dokładnie wymieszać.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz