- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
- 4 ząbki czosnku
- kilka plasterków suszonych pomidorów z zalewy
- kilka plasterków ostrej papryki Jalapeno
- kilka listów świeżej bazylii
- kilka pomidorków koktajlowych
- ok. 15 szt. krewetek mrożonych
- 200 g makaronu spaghetti
- sól, pieprz
Makaron ugotować al dente. Czosnek pokroić w plasterki. Suszone pomidory i papryczki pokroić w drobną kosteczkę. Bazylię posiekać. Pomidorki koktajlowe przekorić na pół. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić pokrojone składniki, po chwili dodać umyte, pozbawione ogonków i posypane solą i pieprzem krewetki. Całość przesmażyć ok. 3 min. Następnie dodać ugotowany makaron i całość dokładnie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz