Potrawa dla miłośników ryb a jednocześnie ostrego pora. Danie idealne na przekąskę.
Przepis na tą pyszną rybkę znalazłem w katalogu wakacyjnym.
- 3 filety z soli
- mały kawałek pora
- 200 g śmietany 30 %
- 1 jajko
- 100 g sera żółtego
- 1 łyżka masła
- sól morska
- pieprz cytrynowy
- 1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią
- szczypta gałki muszkatołowej
1.W wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym (18x18cm) układamy rybę. Doprawiamy z wierzchu solą i pieprzem. |
2.Por kroimy w krążki, przykrywamy wierzch ryby. |
3.W miseczce mieszamy razem śmietanę, jajko, ser żółty. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. |
4.Masą zalewamy naszą rybę. Wierzch posypujemy suszonymi pomidorami. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika zapiekamy przez ok. 30 min. |
wygląda pysznie. a skąd nazwa?
OdpowiedzUsuńRewelacyjny sposób na rybkę!:)
OdpowiedzUsuńBernadeta, przepis znalazłem w katalogu wakacyjnym.
OdpowiedzUsuńBardzo mi się ta karaibska rybka podoba:-)
OdpowiedzUsuń