wtorek, 10 stycznia 2012

Ryba po karaibsku

Potrawa dla miłośników ryb a jednocześnie ostrego pora. Danie idealne na przekąskę.
Przepis na tą pyszną rybkę znalazłem w katalogu wakacyjnym.



  • 3 filety z soli
  • mały kawałek pora
  • 200 g śmietany 30 %
  • 1 jajko
  • 100 g sera żółtego
  • 1 łyżka masła
  • sól morska
  • pieprz cytrynowy
  • 1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią
  • szczypta gałki muszkatołowej

1.W wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym (18x18cm)
układamy rybę. Doprawiamy z wierzchu solą i pieprzem.

 2.Por kroimy w krążki, przykrywamy wierzch ryby.

3.W miseczce mieszamy razem śmietanę, jajko, ser żółty.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

4.Masą zalewamy naszą rybę. Wierzch posypujemy suszonymi pomidorami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika zapiekamy przez ok. 30 min.



4 komentarze:

  1. wygląda pysznie. a skąd nazwa?

    OdpowiedzUsuń
  2. Rewelacyjny sposób na rybkę!:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bernadeta, przepis znalazłem w katalogu wakacyjnym.

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo mi się ta karaibska rybka podoba:-)

    OdpowiedzUsuń