- 1 kg sera białego sernikowego
- 500 g truskawek mrożonych
- 2 łyżeczki przyprawy do sernika
- 200 g śmietany 30 %
- 3/4 szklanki cukru szklanki cukru
- 2 galaretki truskawkowe
- 3 łyżki kakao
Ser biały zmiksować z 1/2 szklanki cukru. Śmietanę ubić z pozostałym cukrem(1/4 szklanki). Truskawki rozmrozić, odlać powstały sok i zagotować(ok. 2 szklanki) aby rozpuścić 2 galaretki. Do ser dodać ubitą śmietanę. Masę podzielić i do jednej dodać kakao. Następnie do każdej z mas dodać szklankę gęstniejącej galaretki. Do przygotowanych foremek rozlewać dwukolorową masę. Tak przygotowane serniczki wsawić na kilka godzin do lodówki. Serniczki podawać z miksowanymi truskawkami i posypką czekoladową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz