poniedziałek, 28 stycznia 2013

Serniczki truskawkowo-czekoladowe


  • 1 kg sera białego sernikowego
  • 500 g truskawek mrożonych
  • 2 łyżeczki przyprawy do sernika
  • 200 g śmietany 30 %
  • 3/4 szklanki cukru szklanki cukru
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 3 łyżki kakao

Ser biały zmiksować z 1/2 szklanki cukru. Śmietanę ubić z pozostałym cukrem(1/4 szklanki). Truskawki rozmrozić, odlać powstały sok i zagotować(ok. 2 szklanki) aby rozpuścić 2 galaretki. Do ser dodać ubitą śmietanę. Masę podzielić i do jednej dodać kakao.  Następnie do każdej z mas dodać szklankę  gęstniejącej galaretki. Do przygotowanych foremek rozlewać dwukolorową masę. Tak przygotowane serniczki wsawić na kilka godzin do lodówki. Serniczki podawać z miksowanymi truskawkami i posypką czekoladową.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz