- 2 l wywaru warzywnego
- 70 dag karkówki
- 2 papryki czerwone
- 1 papryka żółta
- 400 g pomidorów krojonych z puszki
- biała część pora
- 2 łyżki masła
- puszka soczewicy
- 1/2 łyżeczki papryki ostrej
- płaska łyżeczka papryki słodkiej
Papryki oczyścić, umyć(ja osobiście obieram ze skórki za pomocą obieraczki, można również upiec w piekarniku aby pozbyć się skórki). Następnie pokroić w paski. Por umyć, osuszyć pokroić w krążki.
Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć por z papryką. Mięso umyć, pokroić w grubszą kostkę, dodać do gotującego się wywaru warzywnego. Gotować tak długo aż mięso będzie miękkie, następnie dodać podsmażoną paprykę. Całość chwilę pogotować i dodać puszkę pomidorów. Na koniec doprawić papryką ostrą i słodką. Soczewice osączyć i wypłukać, dodać do zupy.
taka zupa musi smakować wyśmienicie:)
OdpowiedzUsuńWłaśnie robię ��
OdpowiedzUsuńDzisiaj robię drugi raz ��Pycha ��
OdpowiedzUsuń