- 1 mała makrela wędzona
- 50 g ryżu
- 2 średnie marchewki
- 1/2 papryki czerwonej
- 1 liść laurowy
- 1 ziele angielskie
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
- 3 łyżki oleju
Cebulę posiekać, marchew i paprykę zetrzeć na tarce. Olej rozgrzać dodać warzywa i chwilę przesmażyć z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Następnie dodać koncentrat pomidorowy oraz pozostałe przyprawy, jeszcze chwilę pozostawić na ogniu. Ryż ugotować a rybę dokładnie oddziel od skóry i ości. Z warzyw usuń liść laurowy i ziele angielskie, dodaj ryż i makrelę. Całość wymieszaj. Podawać z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz