piątek, 29 marca 2013

Paprykarz szczeciński


  • 1 mała makrela wędzona
  • 50 g ryżu 
  • 2 średnie marchewki
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 liść laurowy
  • 1 ziele angielskie
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
  • 3 łyżki oleju
Cebulę posiekać, marchew i paprykę zetrzeć na tarce. Olej rozgrzać dodać warzywa i chwilę przesmażyć z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Następnie dodać koncentrat pomidorowy oraz pozostałe przyprawy, jeszcze chwilę pozostawić na ogniu. Ryż ugotować a rybę dokładnie oddziel od skóry i ości. Z warzyw usuń liść laurowy i ziele angielskie, dodaj ryż i makrelę. Całość wymieszaj. Podawać z pieczywem.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz