poniedziałek, 9 września 2019
Makaron z maślanym kurczakiem prowansalskim
Składniki 2 porcje:
250 g makaronu wstążki,
2 małe piersi z kurczaka,
kilka pomidorków koktajlowych,
kilka oliwek zielonych,
pietruszka,
2 łyżki masła,
zioła prowansalskiej,
sól, pieprz,
oliwa,
Makaron gotujemy al'deante. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy w ręcznik papierowy. Na patelni podsmażamy oliwę, wsypujemy zioła prowansalskie chwilę podsmażamy i wrzucamy kurczaka. Smażyamy chwilę z każdej strony i dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe oraz oliwki. Następnie dodajemy ugotowany makaron. Całość dokładnie mieszamy, dodajemy masło oraz pietruszkę. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz