wtorek, 24 września 2019
Zapiekanka makaronowa z kiełbasą
Składniki 3 porcje:
150 g makaronu kokardki,
1 cebula,
250 g pieczarek,
3 szt, kiełbasy śląskiej lub innej,
1 czerwona papryka,
puszka pomidorów,
mała papryczka pepperoni,
200 g sera żółtego,
olej,
sól, pieprz,
Makaron gotujemy al'dente. Cebulę i papryczkę pepperoni kroimy w drobną kostkę. Kiełbasę kroimy w krążki, pieczarki i paprykę czerwoną w kostkę. Podsmażamy cebulę z papryczką, dodajemy kolejno kiełbasę, pieczarki, paprykę. Podsmażamy kilka minut, dodajemy pomidory z puszki. Całość mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem. W osobnym naczyniu mieszamy składniki razem z ugotowanym makaronem. Dodajemy połowę żółtego sera. Całość mieszamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy pozostałym serem. Wkładany do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 15 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz