niedziela, 26 lutego 2012

Sałatka krabowa z makaronem i jajkiem



  • 14 paluszków krabowych
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • 100 g makaronu w kształcie ryżu
  • 1 ogórek zielony
  • 3 jajka
  • pęczek koperku
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
Makaron ugotować z dodatkiem soli i łyżki oleju. Kukurydzę osączyć. Paluszki krabowe pokroić w plasterki. Ogórek obrać, pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Pęczek koperku umyć, osuszyć i posiekać. Wszystkie składniki razem połączyć, delikatnie wymieszać. W miseczce połączyć jogurt i majonez, doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowany sos połączyć ze składnikami.

1 komentarz: