- 3 gniazdka makaronu Tagliatelle
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
- 1/2 czerwonej cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy
- 4 łyżki śmietany 12%
- kilka listków natki pietruszki
- szczypiorek
- sól pieprz
- szczypta chili
Makaron ugotować al dente. Na patelni podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodać osączonego tuńczyka i chwilę przesmażyć. Kolejno dodać śmietanę i kukurydzę, całość doprawić solą, pieprzem i chili, całość wymieszać i podsmażać, dodać posiekaną natkę pietruszki. Jeżeli sos będzie zbyt gęsty dolać mleka, aż powstanie sos o odpowiedniej gęstości. Tak przygotowany sos podawać z makaronem. Obficie posypać szczypiorkiem.
wygląda na baardzo pyszne! :)
OdpowiedzUsuńTen przepis też już wypróbowałam, bardzo dobre polecam przepis innym :) Kasia z Katowic, pozdrawiam
OdpowiedzUsuńsmaczny przepis
OdpowiedzUsuń