- główka małej kapusty pekińskiej
- puszka kukurydzy konserwowej
- 1/2 puszki groszku konserwowego
- 1 marchew
- 250 g pomidorków cherry
- 200 g sera feta
- sok z 1/2 cytryny
- sos sałatkowy vinegrette
- pieprz
Kapustę pekińską oczyścić, osuszyć. Poszatkować i przełożyć do miski. Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy i dodać do poszatkowanej kapusty. Marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do pozostałych składników. Pomidorki przekroić na pół, dodać do surówki. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać, wcisnąć sok z cytryny Sos sałatkowy sporządzić wg opisu na opakowaniu i dodać do surówki. Całość doprawić pieprzem. Ser feta pokroić w kostkę i posypać wierzch surówki. Tak przygotowaną surówkę można podawać do obiadu lub inne okazje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz