sobota, 18 lutego 2012

Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta



  • główka małej kapusty pekińskiej
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • 1/2 puszki groszku konserwowego
  • 1 marchew
  • 250 g pomidorków cherry
  • 200 g sera feta
  • sok z 1/2 cytryny
  • sos sałatkowy vinegrette
  • pieprz

Kapustę pekińską oczyścić, osuszyć. Poszatkować i przełożyć do miski. Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy i dodać do poszatkowanej kapusty. Marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do pozostałych składników. Pomidorki przekroić na pół, dodać do surówki. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać, wcisnąć sok z cytryny Sos sałatkowy sporządzić wg opisu na opakowaniu i dodać do surówki. Całość doprawić pieprzem. Ser feta pokroić w kostkę i posypać wierzch surówki. Tak przygotowaną surówkę można podawać do obiadu lub inne okazje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Prześlij komentarz